Передплата 2024 ВЗ

Регіонали перешкоджатимуть створенню комісії по нападу на ЗМІ

  • 23.05.2013, 14:40
  • 497

Навіть якщо опозиція набере 150 голосів для створення ТСК щодо нападу на журналістів 18 травня, комісія працювати не буде, запевнив Олександр Єфремов.

Регіонали передумали створювати слідчу комісію з розслідування факту нападу на журналістів 18 травня. Лідер фракції Олександр Єфремов заявив сьогодні на пленарному засіданні Верховної Ради, що регіонали підтримають постанову про створення комісії не за квотним принципом, а з рівним представництвом опозиціонерів і більшості тільки при виконанні їхніх умов.

Як передає кореспондент ЛІГАБізнесІнформ, Єфремов заявив, що такими умовами є розслідування дій свободівців у Тернопільській області 9 травня, а також вчорашніх подій за участю народних депутатів від Свободи у Київраді.

Єфремов наголосив, що навіть якщо опозиція набере 150 голосів для створення тимчасової слідчої комісії щодо розслідування нападу на журналістів 18 травня, комісія працювати не буде, так як регіонали напишуть заяву про незаконність цього рішення.

Глава парламентського комітету з питань регламенту Володимир Макеєнко в своєму виступі заявив, що назва комісії не відповідає змісту, до того ж, порушується квотний принцип формування складу комісії. Крім цього, депутати від Партії регіонів пропонують також розслідувати інциденти зі свободівцями 9 травня в Тернопільській області та 22 травня в Київраді. У зв'язку з цим, за його словами, постанову не можна приймати в цілому, вона має бути прийнята за основу і доопрацьована.

Джерело: ЛІГАБізнесінформ

Схожі новини