Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Дорн і Йолка – найкращі в українському шоу-бізнесі

  • 18.03.2013, 03:32
  • 583

Того вечора Національний палац мистецтв «Україна» нагадував зірковий вулик. Стількох знаменитостей на один квадратний метр побачиш нечасто – церемонія нагородження музичною премією YUNA одна з таких нагод. Позолочені статуетки у вигляді летючої жінки із арфою в руках в українській столиці роздавали вдруге. Попри це, у шоу-бізнесових кулуарах нову премію вже встигли охрестити українською Grammy.

Однією З ПІДСТАВ називати YUNA Grammy по-українськи є те, що за чесністю нагороди стежить та сама компанія, яка гарантує правдивість всесвітньо відомої премії. Володаря однієї YUNA оголосили ще напередодні вручення музичних «слонів» — «За особливі досягнення у музиці» відзначили Вєрку Сердючку. Яка, щоправда, вийшла на сцену в образі Андрія Данилка. Андрій був небагатослівним: скромно подякувавши, зник за кулісами Палацу «Україна».

«Найкращим виконавцем» України за 2012 рік став Іван Дорн. Він же отримав статуетку у номінації «Найкращий альбом» — за дебютний компакт Co’N’Dorn. Дві YUNA дісталися і співачці родом з Ужгорода Йолці — наша землячка, слава до якої прийшла у сусідній Росії, стала «Найкращою виконавицею» і удостоїлася статуетки за «Найкращу пісню» — «Около тебя». Правда, за подвійним трофеєм Йолка до Києва не приїхала…

«Найкращою групою-2012» став «Бумбокс». Лідер команди Андрій Хливнюк отримав нагороду і як «Найкращий автор слів». «Найкращим композитором» музичні експерти визнали Костянтина Меладзе (його на церемонії нагородження не було).

Статуетка за «Найкращий дует» дісталася Альоші і Дарвіну — за пісню “Смысл жизни”. Замість співачки премію отримав її продюсер Вадим Лисиця — сама Олена за два тижні стане мамою, тож їй не до зіркових церемоній. «Відкриттям року» в українському шоу-бізнесі за 2012 рік стала група The Hardkiss. Ця ж команда зняла торік і «Найкращий відеокліп» — на пісню Make Up (режисер Валерій Бебко).

Результати YUNA-2012, судячи з реакції залу, мало кого дивували. Хоча згодом у кулуарах багато говорили про те, що це було свято далеко не української пісні. Недарма один з найяскравіших українських артистів — Святослав Вакарчук (разом із групою «Океан Ельзи» він претендував на перемогу у п’яти номінаціях) — залишився поза преміальним бортом…

P. S. Більше подробиць із церемонії нагородження музичною премією YUNA читайте у тижневому номері «ВЗ».