Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Після «акції непокори» на ринку взялися за «упокорення» мера

  • 14.03.2013, 23:03
  • 1 757

Уся Україна побачила, як у Дрогобичі молодики паркани валили

Важко знайти в Дрогобичі людину, яка б не знала підприємця Миколу Лагодича. Двічі був депутатом міської ради. Балотувався на посаду міського голови. Минулої осені, виборюючи мандат народного депутата в Дрогобицькому мажоритарному окрузі №121, привернув увагу до власної персони спрямованими проти майбутнього переможця перегонів різкими бездоказовими заявами. Після завершення виборів до Верховної Ради України місцевий політикум помалу почав забувати про скандального кандидата. А даремно…

12 березня у Дрогобичі тільки й чути було розмов про те, як «хлопці» Миколи Лагодича завалили пліт довкола підготовленої для будівництва торгового комплексу території молочного ринку в центрі міста. Близько 30 молодиків, накинувшись на паркан, налякали не тільки бабусь, які поблизу продавали молоко, а й місцевих міліціянтів. Останні, прибувши на місце, де мала відбутися “акція непокори”, так і не наважились зупинити молодих людей. Сам Микола Лагодич, виконуючи роль «ведучого», через мегафон пояснював причину власних дій. Настав, мовляв, час покласти край владі міського голови Олексія Радзієвського, якого вже слід прогнати з ратуші, притягнути до відповідальності. Пообіцяв, що зробить це самотужки. Сюжет потрапив до ефіру. Вся Украї­на побачила телекартинку з Дрогобича.

Але не побачила драматичного продовження. Наступного дня Микола Лагодич навідався до міського голови. Про подробиці другої частини «акції» підприємця журналістам на терміново скликаній прес-конференції розповіли секретар Дрогобицької міської ради Тарас Метик, керуючий справами міськвиконкому Євген Шильник та радник міського голови Володимир Сабат. Самого міського голови не було: поїхав у термінове відрядження до Львова. Микола Лагодич, за словами організаторів прес-конференції, під час розмови з міським головою Олексієм Радзієвським, вдаю­чись до погроз, застосовував нецензурні слова, лаявся, поводився нахабно, агресивно.

Олексій Радзієвський, оприлюднивши своє звернення до громади двох міст — Дрогобича та Стебника (міський голова Дрогобича обирається виборцями цих двох міст. — Ред.), висловлює власну стурбованість та занепокоєння з приводу «громадянської акції непокори», яка відбулась під орудою благодійного фонду «Лагодич та сини». На переконання міського голови, своє слово мають сказати правоохоронні органи. Як поінформували журналістів, за фактом подій, що мали місце, відкрито кримінальну справу. Та це ініціаторів акцій у Дрогобичі не втихомирило. Черговим кроком у протистоянні з місцевою владою має стати запланована на 17 березня масова хода зі смолоскипами вулицями міста.

Від редакції:

Що стало причиною «акції непокори» в Дрогобичі? Існують дві версії. Як стверджує Микола Лагодич, повалення паркану довкола території молочного ринку — це відповідь громадськості на прагнення влади реалізувати суто комерційний проект — побудувати на території молочного ринку торговий комплекс, який нічого спільного з інтересами громади не має. Але є і друга версія. Її журналістам у формі оціночних суд­жень та припущень висловив один із юристів. У Дрогобицькій ратуші причину сьогоднішнього невдоволення Миколи Лагодича пов’язують із справою в Господарському суді. Буцімто йдеться про комбінацію із нерухомим майном у центрі міста. Її натхненником влада вважає Миколу Лагодича. Донедавна розгляд справи буцімто просувався за «сценарієм» пана Лагодича. Після кількох апеляцій, які відбулися за ініціативи міської влади, справа потрапила до Києва, де вітер подув у протилежний бік.

Схожі новини