Передплата 2024 «Добрий господар»

Податківці візьмуть на держоблік обладнання для виробництва спирту і цигарок

  • 20.02.2013, 18:00
  • 456

Міндоходів розраховує, це не дозволить горілчаним і тютюновим компаніям постачати продукцію "наліво" і виключить махінації з реальними обсягами виробництва. За використання незареєстрованого обладнання компаніям загрожує штраф 150 тис. грн.

Кабінет міністрів пропонує Верховній Раді посилити контроль над виробленням алкогольної продукції і тютюнових виробів. Відповідний законопроект №2326, розроблений Міндоходів, зареєстрований у парламенті 19 лютого.

Законопроектом пропонується ввести державну реєстрацію устаткування, що використовувється для виробництва підакцизних товарів — спирту, алкогольних напоїв, тютюну тощо.

Дані про все наявне обладнання на українських підприємствах будуть внесені до відповідного реєстру. Реєстрація буде безкоштовною.

Разом з тим, за використання незареєстрованих виробничих потужностей будуть накладати штрафи у розмірі 150 тис. грн.

Крім того, ініціативою пропонується дозволити імпорт сигаретних фільтрів і сигаретного паперу тільки тим компаніям, які мають ліцензію на виробництво тютюнових виробів. За ввезення цих товарів в обхід офіційних виробників також будуть штрафи.

Як відзначили у прес-службі Міндоходів, зміни дозволять "ефективно контролювати обіг таких товарів і не допустити появи на ринку "фальсифікату", а також унеможливить приховування інформації про справжні обсяги виробництва".

Фіскальне відомство очікує, що прийняття закону "значно знизить ризики випуску неврахованої продукції офіційними виробниками підакцизних товарів, що істотно підсилить ефективність контролю за продажем алкоголю і тютюну в Україні".

Схожі новини