Передплата 2024 «Добрий господар»

Кузьмін хоче крові Ющенка

  • 20.02.2013, 17:33
  • 498

За словами Кузьміна, якщо дійсно мало місце отруєння Ющенка діоксином, то навіть через кілька років залишки цієї речовини є в крові.

"Проби не з'явилися, кров він не здав, але чинний Кримінальний процесуальний кодекс дає право слідчого відібрати зразки крові примусово... Єдина проблема — процедури примусового відбору крові поки немає. Ця процедура сьогодні розробляється кількома відомствами: Міністерством охорони здоров'я, Пенітенціарної служби, Міністерством юстиції... Якщо така процедура буде розроблена, ми сподіваємося зразки крові все ж отримати, провести аналіз і ухвалити остаточне рішення у справі", — сказав він в ефірі радіостанції "Эхо Москвы" в середу, 20 лютого.

"Саме з цієї причини ми наполягаємо, щоб Віктор Андрійович здав аналізи", — додав він.

Перший заступник генпрокурора назвав брехнею інформацію про існування проб крові Ющенка, узятих нібито в 2004 році. "Таких проб немає. А проби, які були досліджені в Європі, були необґрунтовано знищені, причому були знищені в будівлі адміністрації президента Ющенка, за участю його охорони і представників українських спецслужб", — підкреслив він.

Джерело: Дзеркало тижня

Схожі новини