Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Лебедєв: "Угоду про модернізацію ЧФ підпишуть, коли будуть готові усі документи"

  • 20.02.2013, 14:46
  • 440

Угода про порядок модернізації російського Чорноморського флоту в Криму буде підписана тоді, коли будуть готові усі правовстановлюючі документи, заявив міністр оборони України Павло Лебедєв після зустрічі із міністром оборони РФ Сергієм Шойгу у Севастополі.

"Росія бажає оновити свій флот, що базується в Україні. Проблем з цим нема. Але є процедурна проблема, пов’язана із багатьма факторами, у тому числі й з інвентаризацією орендованих Росією земель", — сказав Павло Лебедєв, відповідаючи на запитання кореспондента ВВС Україна.

За його словами, ці ділянки, що не задіяні військовими, мають бути проданими з аукціону, "щоб на них працювали ефективні власники та інвестори".

Міністр повідомив, що на переговорах з російським колегою обговорив поточні питання перебування ЧФ в Україні та можливість спільного будівництва житла для українських та російських військовослужбовці.

Павло Лебедєв також додав, що обидва військових відомства мають на меті вирішити на законодавчому рівні обох держав питання спрощення процедури отримання російськими військовими пенсіонерами пенсій саме в Україні, а не в Росії, як є зараз.

Сергій Шойгу від спілкування з журналістами відмовився.

Схожі новини