Передплата 2024 «Добра кухня»

Хворого малюка лікували... телефоном

  • 28.01.2013, 00:35
  • 520

В Івано-Франківській області прокуратура порушила кримінальну справу за звинуваченням у “неналежному виконанні обов’язків” проти патронажної медсестри. З її вини, припускають слідчі, в одному з гірських сіл помер семимісячний малюк.

Коли У ДИТИНИ почав боліти животик та піднялася температура, батьки зателефонувала місцевій патронажній медсестрі, щоб та надала малечі допомогу. Медична працівниця знала, що мати дитини нещодавно перевела сина на штучне вигодовування, і цим пояснила болі в животику. А підвищена температура, казала, пояснюється тим, що у дитини почали різатися зубчики. Отож свої рекомендації щодо лікування медсестра передала батькам телефоном, а малюка так і не оглянула.

Через три дні такого “лікування” дитина посиніла, й батьки викликали “швидку” з районної лікарні. Доїхати до їхньої оселі карета “швидкої” не змог-ла, бо єдину дорогу до села замело снігом. Поки лікарі добиралися до хворої дитини санями, малеча померла.

Дитина, зауважили у прес-службі прокуратури Івано-Франківської області, народилася доношеною та здоровою, розвивалася нормально. Розтин показав, що хлопчик помер від серцевої недостатності. Якби медсестра вчасно прийшла до дитини та негайно скерувала її в стаціонар, малеча залишилася б живою, вважають у прокуратурі.

Схожі новини