Передплата 2024 «Добрий господар»

Поліз під кучугури, як під перину

  • 28.01.2013, 00:17
  • 551

У Коломиї (Івано-Франківська область) на очах кількадесят уболівальників місцевий житель, юрист Олексій Гуцуляк в одних плавках поліз під кучугури — ще й дав засипати себе снігом по саму голову! Під білою “периною” прикарпатець провів 1 годину 20 секунд. Це на 20 хвилин більше від світового рекорду з перебування оголеної людини під снігом, встановленого японцем.

РЕКОРД з перебування під снігом фіксували на відеокамеру. Біля Олексія, як цього вимагають міжнародні правила з фіксації рекордів, стояв таймер. За дією спостерігали члени експертної комісії, в яку увійшли представники Книги рекордів України та Коломийської міськради.

Минулого року Олексій пробув під снігом 34 хвилини 4 секунди. Цієї зими почав готуватися до побиття світового рекорду з появою перших кучугурів. “Коли лежу під снігом, — розкрив Олексій свій “секрет”, — то, як тибетські монахи, використовую техніку медитації та уявляю літо. Хоча без відповідних тренувань пролежати довго під снігом неможливо”.

Докази того, що прикарпатець встановив новий світовий рекорд з перебування оголеної людини під снігом представники Книги рекордів України готуються передати до Книги рекордів Гіннесса.