Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Членам однієї родини можуть заборонити працювати в міліції, прокуратурі, СБУ та судах

  • 25.01.2013, 11:18
  • 592

У Верховній Раді з'явився законопроект, який забороняє близьким родичам обіймати посади в міліції, прокуратурі, СБУ та судах, пише видання КоммерсантЪ-Украина.

Як пише газета, законопроект про внесення змін до закону Про засади запобігання та протидії корупції підготувала народний депутат фракції Батьківщина Тетяна Слюз.

Вона запропонувала розширити сферу застосування заборони на зайняття посад особам, які перебувають у родинних зв'язках. "На посади в регіональних органах прокуратури, МВС, СБУ і суддів у межах однієї адміністративно-територіальної одиниці не можуть претендувати особи, якщо хоча б в одному з цих органів у межах відповідної одиниці працює близька йому особа", — йдеться в законопроекті.

За словами Слюз, в системі правоохоронних та судових органів чинний закон про боротьбу з корупцією не відкидає можливості впливу близьких родичів на прийняття рішень. "Це особливо помітно на рівні районів, коли в прокуратурі працює один родич, у міліції — другий, а в суді — третій. У більшості таких випадків на місцях виникають корупційні дії", — заявила депутат.

Джерело: КоммерсантЪ-Украина

Схожі новини