Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Лебедина вірність Червонограду

  • 22.01.2013, 11:53
  • 713

Щороку взимку на околиці міста Червонограда, на річці Західний Буг, можна побачити близько півтори сотні лебедів. Здавна ці граційні птахи вподобали для зимівлі місцину біля підвісного мосту. Адже добре знають, що тут на них чекають небайдужі червоноградці та жителі ближніх сіл, які щедро підгодовують лебедів.

Лебедина зграя традиційно зимує на березі річки Західний Буг поблизу Червонограда.

Минулої ЗИМИ через низькі температури річка Західний Буг скувала лебедів у крижаному полоні. Лише завдяки опіці місцевих благодійників птахи перезимували без жодних втрат. Цьогоріч ріка не замерзла, тому птахи кохання почуваються тут доволі затишно.

Щодня на березі Західного Бугу можна побачити людей, які несуть для пернатих сусідів хліб та зерно. “Від початку зими щовихідних приходжу сюди з дітьми, — розповіла “ВЗ” червоноградка Тетяна. — Відколи сюди прилетіли лебеді — це наше улюблене сімейне місце відпочинку”.

За час зимування на околицях Червонограда лебеді настільки звикли до людського товариства, що без остраху беруть шматки хліба з рук. Щоправда, гладити себе не дозволяють, нагадуючи, що вони все ж дуже горді птахи. Проте у їхній вірності червоноградці вже не сумніваються. Впевнені, що і наступного року ці розкішні білі птахи оселяться поблизу шахтарського міста.

Схожі новини