Передплата 2024 «Добра кухня»

Азаров доручив змінити умови ліцензування аптек і медичних закладів під потреби інвалідів

  • 13.01.2013, 15:54
  • 489

Прем’єр-міністр України доручив Міністерству охорони здоров’я разом з Мінрегіоном розробити зміни до умов ліцензування аптек а також медичних закладів, які б гарантували вільний доступ до приміщень людям з обмеженими можливостями. Пр це повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ

«Мене вразила історія, коли інвалід був змушений у суді доводити, що пандус до приміщення аптеки абсолютно не пристосований для інвалідного візка. Власники формально поставилися до виконання вимоги забезпечити вільний доступ інвалідам, ще й намагалися заперечити очевидний свій прорахунок», — сказав Микола Азаров.

На переконання глави Уряду ліцензійні вимоги до технічних умов приміщень медичних закладів повинні бути однозначними, добре продуманими, і їх виконання треба добиватися безкомпромісно.

Микола Азаров також наполягає, щоб вимоги були сформульовані за участі громадських організацій інвалідів та експертів: «Щоб знову не довелося переробляти, тому що хтось не може собі уявити, що таке життя у візку», — підкреслив Прем’єр-міністр.