Передплата 2024 «Добра кухня»

Новорічні Карпати – без снігу

  • 26.12.2012, 23:19
  • 1 074

Схоже, синоптики мали рацію – Новий рік знову доведеться зустрічати без снігу. Не буде його навіть у Карпатах. Тож навіть якщо ви запланували зустрічати Новий рік у горах, навряд чи вдасться покататись на лижах чи снігоходах. Навіть коли вся країна тонула у снігових заметах, у горах снігу було мало. А тепер і той розтанув...

Карпати зараз без білої «ковдри»...

«У нас снігу зовсім немає, — каже селищний голова Славського Михайло Кінаш. — Штучне осніження є на горі Погар, але гармати можуть працювати лише при мінусовій температурі. Частково трасу там “настріляли”, і той сніг тримається. Тепер треба чекати, щоб похолоднішало і можна було знову запустити гармати. Сподіваємося, що принаймні на Погарі можна буде кататись. Але навіть якщо буде тепло, туристи все одно матимуть чим зайнятись у Славському. Є кінні екскурсії, квадроцикли, форелева риболовля. Поряд скелі Дов­буша, Тустань, Хащованське озеро — є що подивитись”.

Немає снігу і на Буковелі. “Зараз у нас взагалі дощ падає. Сніг залишився хіба маленькими плямками, тож кататись неможливо, — каже event-менеджер Bukovel Ski School Ольга Польова. — Сподіваємося, що до Нового року буде штучний сніг. Для цього треба, щоб хоча б вночі була мінусова температура і можна було запустити гармати. В ідеалі для гармат треба хоча б три градуси морозу, але можна запускати вже при півтора”.

Схожі новини