Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Уряд пропонує удосконалити порядок призначення та індексації пенсій

  • 17.12.2012, 16:00
  • 486

Кабінет Міністрів України схвалив проект Закону „Про внесення змін до деяких законів України”. Відповідне рішення прийнято на засіданні Уряду 14 грудня 2012 року.

За повідомленням прес-служби Мінсоцполітики дане міністерство розробило законопроект на виконання Національного плану дій на 2012 рік щодо впровадження Програми економічних реформ на 2010 — 2014 роки „Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава”.

Документом передбачається удосконалити механізми: щорічного перерахунку раніше призначених пенсій шляхом збільшення заробітної плати, з якої призначена (перерахована) пенсія; обчислення заробітної плати за неповний місяць страхового стажу, зокрема для фізичних осіб-підприємців; переведення з одного виду пенсії на інший для пенсій у зв’язку з втратою годувальника.

Прийняття законопроекту дозволить вирішити питання включення до страхового стажу періодів перебування у відпустці по вагітності та пологах, виплати пенсії у зв’язку з втратою годувальника в період між завершенням навчання в одному навчальному закладі та вступом до іншого закладу, а також перерахування будинкам-інтернатам (пансіонатам) для осіб похилого віку та інвалідів за підопічних частини пенсії військовослужбовців та державної соціальної допомоги осіб, які не мають права на пенсію, та інвалідам.

Крім того, проект закону врегульовує на законодавчому рівні питання визначення мінімальних розмірів пенсій за вислугу років, по інвалідності та у разі втрати годувальника для військовослужбовців та членів їх сімей і приводить термінологію „фізичні особи — підприємці” у відповідність до чинного законодавства.

Схожі новини