Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Вся родина Ротару – за столом

  • 10.12.2012, 23:29
  • 1 385

Незважаючи на те, що ще у дитинстві Зіна втратила зір, для своїх молодших братів і сестер вона була як друга мама. Софія Ротару пригадує, що Зіна, яка мала абсолютний слух і дуже гарно співала, навчила її багатьох народних пісень. Брати та сестри із сім’ями та найближчі родичі вітали Зіну Ротару в Чернівцях, у ресторані “Піраміда”, власницею якого є одна із молодших сестер — Лідія Ротару-Хлябич. Зіні виповнилося 70 років.

— Наша сестра народилася у роки війни, — розповідає Лідія, — в 1942 році. Маленькою важко захворіла і в результаті втратила зір. Потім батьки возили Зіну у відому клініку, але повернути зір вже було неможливо… Зараз сестра живе у Кишиневі разом зі своїм чоловіком, з яким вони разом 42 роки. Він теж інвалід по зору, але трішки бачить. По сусідству з ними у Кишиневі живе наш двоюрідний брат із сім’єю, на допомогу яких сестра із чоловіком можуть завжди розраховувати.

Рідні не робили сестрі дорогих подарунків, бо вирішили, що найпотрібнішим презентом будуть гроші. Через зйомки не змогла приїхати до Чернівців Софія Ротару, але вітала сестру телефоном. Святкування не обій-шлося без молдавських пісень...

Схожі новини