Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Для Греції та Кіпру «Євробачення» – зайва розкіш

  • 10.12.2012, 23:23
  • 614

Країни одна за одною відмовляються від участі у популярному пісенному конкурсі Європи. Услід за Португалією та Польщею обійтися без “Євробачення” вирішили Греція та Кіпр. На такий крок держави штовхає економічна криза.

Участь У МІЖНАРОДНОМУ пісенному конкурсі «Євробачення» коштує 100 тисяч фунтів стерлінгів, тобто близько 150 тисяч євро. В умовах кризи не всі країни-учасники можуть дозволити собі таку розкіш. До того ж Кіпр ще не підписав угоди з міжнародними кредиторами (ЄС, ЄЦБ і МВФ), а участь країни у конкурсі поп-виконавців може ускладнити переговори. Кіпрська радіомовна корпорація вирішила, що участь країни у “Євробаченні” може спровокувати негативні громадські настрої населення, яке влада постійно просить затягти пояси тугіше.

Позиція Кіпру у цьому питанні стала визначальною для керівництва грецького державного телебачення, яке вагалося, посилати конкурсантів цьогоріч у Швецію чи ні. Без 12 голосів, які Кіпр традиційно по-братськи і з почуття національної солідарності віддає грецьким виконавцям, їм важко буде змагатися з іншими країнами. Крім того, країна, яка виграє конкурс, має приймати гостей у себе на батьківщині, а це величезні витрати в умовах жорсткої економії. Раніше Греція уже кілька разів не брала участі в “Євробаченні”.

Схожі новини