Передплата 2024 «Добра кухня»

Після кривавої ДТП переховувався у... психлікарні

  • 27.11.2012, 02:06
  • 684

Оплесками зустріли рішення слідчого-судді Хустського районного суду (Закарпатська область) про взяття під варту в. о. начальника хустської філії ПАТ “Закарпатгаз” Павла Нагірного кількадесят жителів Хуста, які того дня пікетували суд. Люди вимагали не залишати на свободі місцевого мажора, з вини якого загинули люди.

Як ПОВІДОМЛЯВ “ВЗ”, жахлива ДТП трапилася 19 листопада, близько 18-ї години, на об’їзній дорозі Хуста. Водій автомобіля “Міцубісі Паджеро” виїхав на зустрічну смугу та на великій швидкості врізався в автомобіль Daewoo Nexia. У ДТП загинули 32-річна жінка, яка сиділа за кермом Daewoo, та її семирічна донька. Ще одну, дванадцятирічну, доньку загиблої та її дев’ятирічного сина госпіталізували з важкими травмами.

Водій “Міцубісі” в аварії не постраждав. З’ясувалося, що за кермом “Міцубісі” сиділа місцева “шишка” — в. о. начальника Хустської філії ПАТ “Закарпатгаз” Павло Нагірний. Чоловік загиблої Віктор Пригара, який приїхав на місце ДТП майже одночасно з даішниками, пізніше розповів: “Він навіть не намагався гальмувати. Я його бачив, він був дуже-дуже п’яним”. Даішники відвели Нагірного до лікарні на експертизу, та з лікарняного закладу винуватець ДТП зник... Незабаром Хустом поповзли чутки про те, що винуватця ДТП “відмажуть”, бо він працює на відповідальній посаді. Оскільки справа про криваву ДТП набула громадського резонансу, слідчий Хустського райвідділу міліції порушив проти Павла Нагірного кримінальну справу за ст. 286, ч. 3 ККУ — “Порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило важкі наслідки”. Правоохоронці знайшли звинуваченого у... психіатричній лікарні.

На суді, коли вирішувалося, чи брати Нагірного під варту, його адвокат доводив, що його підзахисний після ДТП захворів на “стрес із суїцидальною схильністю”. Отож його не слід під варту брати, а лікувати... Проте суд “благословив” арешт Нагірного.

Схожі новини