Передплата 2024 «Добрий господар»

Спікер парламенту Словаччини виступив у Держдумі й подякував Росії "за визволення"

  • 17.12.2017, 10:37
  • 1 310

Один із лідерів крайньої правої проросійської Словацької національної партії (SNE), який нині очолює парламент цієї країни, відвідав Москву, де мав виступ на засіданні Державної Думи.

Тепер він змушений виправдовуватися у себе на батьківщині, зокрема, перед парламентським комітетом із закордонних справ, пише SME.sk.

Данко виступив у Держдумі Росії 15 листопада і, зокрема, заявив, що "Росія є складовою частиною світової безпеки, подобається це комусь чи ні". Минув місяць й у словацькому парламенті від політика зажадали пояснень.

На зустрічі з парламентським комітетом Данко назвав свій виступ в Держдумі "історичною подією."

"Я був здивований можливістю виступити. Я хотів донести основне повідомлення про те, що ЄС може стати мостом в питаннях, які розділяють Європу. Це також була можливість публічно подякувати за звільнення під час Другої світової війни", - сказав Данко.

Він також заявив, що як спікер парламенту намагається налагодити діалог і зустрітися з усіма представниками інших держав.

"Я відмовляюся звинувачувати народи на основі ідеології. Я відмовляюся звинувачувати Німеччину в нацизмі і Росію в комунізмі", - додав він.

Схожі новини