Передплата 2024 ВЗ

На Закарпатті річка прорвала дамбу

  • 16.12.2017, 16:56
  • 1 794

Внаслідок паводку на Закарпатті був пошкоджений міст, прорвало захисну дамбу, підтоплені кілька десятків будинків та перекрили рух трасою «Мукачево - Рогатин».

Про це повідомили на сайті голови Закарпатської ОДА Геннадія Москаля.

У прес-службі зазначили, що Найбільш загрозлива ситуація склалася в низовині річки Боржава на Іршавщині та Виноградівщині. Між селами Сільце та Вільхівка вода вийшла з берегів і перелилася через трасу «Мукачево - Рогатин». Підтоплено близько 150 метрів дорожнього покриття, автомобільний рух перекритий, об’їзд автотранспорту здійснюється через Іршаву - Довге - Липецьку Поляну та Хуст. У селі Вільхівка підтоплено близько 50 підвалів житлових будинків.

Також зазначається, що підтоплені понад тисяча гектарів угідь і близько сотні домогосподарств. У Тячівському районі на початку села Вонігово річка Теребля прорвала близько 150 метрів дамби й вилилася на територію села. Через це підтопило городи та господарські будівлі, а також 22 житлові будинки Вонігова.

Окрім того, у верхів’ях річки Латориця паводкова хвиля пошкодила бетонний міст у високогірному селі Котельниця Воловецького району. «Пошкоджена одна опора моста, перекриття просіло, частина ґрунту перед мостом обвалилася. На протилежному березі залишаються 64 житлових будинки. Оскільки автомобільний рух туди зараз заблоковано, люди переходять з берега на берег по кладці», — написав Геннадій Москаль, зазначивши, що працівники облавтодору вже обстежують пошкодження і разом з рятувальниками організують тимчасову переправу.

Схожі новини