Передплата 2024 «Добра кухня»

На Одещині звільнили 8 арештованих для обміну полоненими

  • 15.12.2017, 11:36
  • 895

Росіянина Євгена Мефьодова, звільненого з-під варти судом у справі про події в Одесі 2 травня 2014 року, готують до обміну.

Про це сказала керівник прес-служби прокуратури Одеської області Інна Верба у ефірі каналу "112 Україна" у п’ятницю вранці.

"Вчора, 14 грудня, його було звільнено у залі суду, тобто скасовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Одразу співробітниками правоохоронних органів забезпечено йому заходи охорони. Зараз уже готуються до обміну", — сказала вона.

Верба зазначила, що подробиці й дату обміну вона не уповноважена розкривати.

"У мене вже немає інформації про те, що він перебуває в Одесі, вчора він був звільнений у залі суду", — відповіла вона на запитання про місцеперебування Мефьодова.

"Можу сказати, що загалом за декілька днів це вже вісім людей, які є підозрюваними і обвинуваченими по ряду кримінальних проваджень — злочини проти національної безпеки, територіальної цілісності, громадської безпеки — були в такому ж порядку звільнені з-під варти в залі суду", — додала речниця обласної прокуратури.

"Щодо них забезпечується процес обміну на наших військовополонених та інших осіб, які незаконно перебувають на території незаконних збройних формувань", — повідомила вона

Верба додала, що "прокуратура, поліція, Служба безпеки Одеської області вживають всі заходи, щоб якомога більше наших українських громадян поверталися з незаконного утримання".

Схожі новини