Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Садовий подякував жінці, що подарувала Львову ялинку

  • 14.12.2017, 14:55
  • 2 093

Мер Львова подякував мешканці Брюхович, яка подарувала місту головну ялинку.

Сьогодні міський голова Львова Андрій Садовий зустрівся з мешканкою Брюхович Любов’ю Поврозник, яка подарувала місту головну ялинку. Мер подякував за подарунок для міста і вручив Любові Поврозник ювілейну монету Князя Лева.

«Кожного року ми купляємо ялинку, а цьогоріч нам її просто подарували. Насправді, ми були приємно вражені і я хочу від імені громади міста подякувати і вшанувати вас монетою Князя Лева — першого мера міста Львова», - зазначив Андрій Садовий, міський голова Львова.

«Наша красуня має майже 50 років, її посадили ще мої батьки. Ми дуже любили цю ялинку, але вона несла загрозу, так як поряд житлові будинки. Просто віддати її на дрова я б не змогла, а так маємо можливість милуватися ялиночкою і ми, і львів’яни», - розповіла Любов Поврозник, мешканка Брюхович, яка подарувала місту головну ялинку.

Любов Поврозник вирішила подарувати Львову 50-річну зелену красуню. Ялинку у понеділок вже встановили на головній площі міста біля Оперного театру.

Як розповіла Любов Поврозник, дерево на подвір’ї розрослось і його необхідно було зрізати. Деревце саджали ще її батьки. Тепер воно стало надто великим і навіть небезпечним для мешканців будинку. Тож родина вирішила зробити Львову святковий подарунок.

Фахівці підтвердили, що дерево вже перестало рости. Тож його можна зрізати. Завдяки подарунку Любові Поврозник Львову вдалось зекономити близько 10 тисяч гривень. Саме стільки минулого року заплатили за зелену красуню.

Урочисто головну ялинку Львова відкриють у неділю, 17 грудня, о 18.00 год. Цього року відкриття ялинки поєднають з передачею громаді міста Вифлеємського Вогню Миру пластунами. Також хор «Дударик» та актори театру «Воскресіння» влаштують атмосферне театралізоване дійство

18-метрова ялинка буде прикрашена монохромною ілюмінацією у теплих тонах, яку купили закордоном. Освітлення буде жовтого кольору.

Схожі новини