Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Путін прокоментував питання обміну полоненими

  • 14.12.2017, 14:34
  • 1 625

Путін розповів подробиці переговорів із Медведчуком про заручників.

Президент Росії Володимир Путін підтвердив готовність до обміну українських заручників на Донбасі на осіб зі списків представників ОРДЛО.

Про це розповів в прямому ефірі на щорічній підсумковій прес-конференції, відповідаючи, відповідаючи на комплексне запитання українського кореспондента УНІАН Романа Цимбалюка.

"За дорученням президента Порошенка цим займається пан Медведчук, який був запрошений патріархією в єрусалимський монастир і там звернувся з проханням, оскільки обмінів давно не було, вплинути на "керівництво" "Л/ДНР" з тим, щоб вони погодилися на цей обмін", - сказав президент РФ.

"Ми провели цю роботу. Я навіть по-моєму вперше взагалі з ними розмовляв. Вони погодилися", - заявив Путін.

Потім, за його словами, Віктор Медведчук "за узгодженням з українською стороною привіз список".

"67 осіб з одного боку і близько 300 чи щось на кшталт - з іншого. Це був український список. І з ним погодилися. Я хочу, що б ви зрозуміли, що це саме так. Я нічого не перекручую", - заявив Путін.

"Потім раптом сказали: ні, це недобре, ми повинні цей список змінити. І знову взяли все зупинили. Слухайте, ну давайте зробимо це врешті-решт. Потім можна і далі піти... Треба дійсно напередодні Нового року і Різдва зробити цей добрий крок назустріч людям", - сказав президент РФ.

Схожі новини