Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Львові розпочнуться рейди евакуаторів проти порушників правил паркування

  • 12.12.2017, 19:58
  • 1 144

Від середи, 13 грудня, на двох десятках львівських вулиць, на яких 7 грудня заборонили паркування транспорту, працюватимуть евакуатори.

Як повідомила 12 грудня прес-служба Львівської міськради, рейди проти порушників розпочнуться з вул. Коперника у центрі міста.

«Робота відбуватиметься таким чином: якщо поліція бачить водія біля машини, яка припаркувалася у забороненому місці — вони його штрафують і кажуть забрати машину. Якщо водія нема, то поліція спільно з «Муніципальною Вартою» складають протокол і евакуатором забирають машину», — розповів Сергій Бабак, заступник міського голови з питань житлово-комунального господарства.

Загалом примусовій евакуації підлягатимуть автомобілі, припарковані на 22 ділянках, визначених депутатами міськради 7 грудня.

«Якщо автомобіль буде припарковано на одній з вулиць, яка є у переліку тих, де зупинку і стоянку заборонено, то ми маємо право її евакуювати. Таким чином ми забираємо цей автомобіль на штрафний майданчик. Водій зможе повернути собі автомобіль після того, як оплатить штраф за неправильне паркування. Сума штрафу може бути різною, залежно від місця, де буде припарковане авто», — розповів керівник патрульної поліції Львова Роман Пилипенко.

У міськраді також уточнили, що зараз на балансі у ЛКП «Муніципальна Варта» є чотири евакуатори. Кожен з них за день зможе вивезти 5-7 машин, тобто впродовж дня на штрафмайданчик можна завезти понад 20 машин. За словами директора «Муніципальної варти» Романа Хом’яка, усі автомобілі порушників евакуйовуватимуть на штрафмайданчик на вул. Конюшинній, 13.

Схожі новини