Передплата 2024 «Добра кухня»

У Нафтогазі спростували інформацію про виведення коштів за кордон топ-менеджером Укртрансгазу

  • 12.12.2017, 14:39
  • 691

Нафтогаз перевірив дані про офшор топ-менеджера Укртрансгазу

Національна акціонерна компанія Нафтогаз України у ході проведення розслідування не знайшла підтвердження інформації про виведення коштів за кордон через офшорну компанію Pioneer Foundation членом правління оператора газотранспортної системи компанії Укртрансгаз Сергієм Олексієнко.

Про це повідомили у прес-службі Нафтогазу.

6 листопада було призначено службову перевірку. В ході якої, було встановлено, що Укртрансгаз не укладав договорів з фондом Pioneer Foundation або з компанією Estera Trust Limited і, відповідно, не здійснював ніяких платежів на користь зазначених компаній.

Також у Нафтогазі додали, що у період роботи Олексієнко у компанії на посаді радника голови правління до його компетенції не відносилися будь-які повноваження щодо розпорядження майном або коштами компанії, або одноосібноге підписання договорів і контрактів від імені компанії.

Перевірка встановила, що фонд Pioneer Foundatio був зареєстровано 25 січня 2016 року на острові Мен за інструкцією Алексєєнко з метою довгострокового планування спадщини родини.

Крім того, на протязі існування фонду Pioneer Foundation ним не проводилася будь-яка діяльність, не було відкрито жодного рахунку і, відповідно, не виходили кошти або майно.

Фонд не мав ніяких афілійованих компаній і його діяльність була офіційно припинена 18 квітня 2017 року.

Таким чином, інформація ЗМІ про нібито виведення коштів за кордон через офшорну компанію Pioneer Foundation членом правління Укртрансгазу Олексієнко не знайшла свого підтвердження.

Нагадаємо, репортери, що входять у Міжнародний консорціум журналістських розслідувань, розкрили нові схеми ухилення від сплати податків високопоставлених політиків, вивчивши близько 13,4 млн секретних документів.

Результати розслідування, що отримав назву "Райські документи", були опубліковані 5 листопада.

Згідно з цими розслідуванням було встановлено, що на початку 2016 року для топ-менеджера Укртрансгазу Сергія Олексієнко заснували офшорну компанію для виведення валюти з України всупереч валютних обмежень.

Пізніше Алексєєнко заявив, що компанія відкривалася з метою довгострокового планування спадщини. А у квітні 2017 року вона була закрита.

Пізніше у компанії заявляли про перевірку інформації, опубліковану ЗМІ по офшорній компанії члена правління Укртрансгазу Сергія Олексієнко.

Схожі новини