Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Угорщина оголосила три умови для підтримки України

  • 12.12.2017, 09:54
  • 1 250

В Угорщині заявили, що мають три очікування від України після оголошення рішення Венеціанської Комісії щодо українського закону про освіту.

Про це заявив глава МЗС Угорщини Петер Сійярто в понеділок під час перерви на зустрічі міністрів закордонних справ країн-членів ЄС в Брюсселі, передає "Європейська правда".

За словами Сійярто, дії України мають повністю відповідати очікуванням ЄС та Венеціанської комісії, зокрема щодо нового закону про освіту, якщо вона серйозно вірить у свої прагнення до євроатлантичної інтеграції.

Глава МЗС Угорщини зазначив, що рішення Венеціанської комісії, опубліковане сьогодні, є "абсолютно однозначним", і викладені в ньому пропозиції не можуть тлумачитися двозначно.

За словами Сійярто, з документа "Венеціанки" зрозуміло, що "правильне рішення" - це внесення змін у суперечливу 7 статтю закону "Про освіту."

Сійярто заявив, що в цьому випадку уряд Угорщини має три очікування від української влади: не обмежувати вже наявні права, вести переговори з національними меншинами в Україні та повністю виконати рекомендації Венеціанської комісії.

"Угорщина не може підтримувати прагнення України у міжнародній політиці до тих пір, поки не відбудуться зміни", - сказав Сійярто, додавши, що сподівається, що такі зміни відбудуться якомога швидше.

Схожі новини