Передплата 2024 «Добра кухня»

Північна Корея розробляє біологічну зброю

  • 12.12.2017, 09:32
  • 690

Ще з 2006 року, коли КНДР провела перше ядерне випробування, спецслужби США отримали дані про те, що влада Північної Кореї розпочала розробку біологічної зброї.

За даними видання The Washington Post, мова йде про сибірську виразку та віспу. І якщо до цього у КНДР не було технічної можливості виробити цю зброю, то тепер вони значно посунулися вперед у таких розробках.

Посприяло цьому будівництво декількох заводів та лабораторій, які діють під виглядом "цивільних", що виготовляють препарати для сільського господарства та фармакології.

Окрім того, КНДР вдалося відправити своїх науковців закордони для отримання необхідних знань у мікробіології.

При цьому у США знають про те, що КНДР розробляє біологічну зброю. Однак у них немає даних про те, на якому етапі розробки. Причина в тому, що КНДР максимально засекретила такі програми.

Журналіст The Washington Post також зазначає, що одним із доказів того, що Північна Корея займається розробкою ядерної зброї, є сюжет на місцевому телебаченні про те, як у 2015 році Кім Чен Ин відвідав Пхеньянський біотехнологічний інститут, який створили на базі колишнього вітамінного заводу. На кадрах з відвідин цього заводу експерти помітили устаткування, яке використовують у створенні біологічної зброї. При чому ця технологія заборонена для експорту в країну.

Однак кадри з відвідин біотехнологічного інституту з’явилися після того, як США офіційно визнали, ще незадовго до цього випадково доставили на базу у Південній Кореї живі зразки бактерій із сибірської виразки.

Окрім того у крові північнокорейських солдат, які втекли до Південної Кореї, виявили сліди після біологічних експериментів.

Схожі новини