Передплата 2024 ВЗ

Японці боротимуться з трудоголіками за допомогою дронів

  • 11.12.2017, 20:57
  • 1 172

В останні десятиліття трудоголізм став серйозною проблемою для Японії.

А в середовищі медиків з'явився термін «Кароса» - раптова смерть від хронічної перевтоми на роботі.

Це спонукало ще в 2010 році ввести додаткові поправки до трудового кодексу, що дозволяють забороняти працівникам приходити на робоче місце в вихідні дні. Крім того, посилили правила догляду у відпустку. Вже 8 років японським робочим заборонено не використовувати покладені 18 днів відпустки, тоді як до прийняття правок середньостатистична відпустка офісного працівника в Японії за рік не перевищувала 9 днів.

Тепер, з перепрацюванням в офісах боротимуться за допомогою автоматизованого квадракоптера. Про такий винахід заявляла компанія «Taisei».

Безпілотний коптер T-Friend, обладнаний камерою спостереження, буде підніматися в «небо» офісу в певний час і літати по окресленому маршруту в пошуках «жертви». А нею буде будь-який працівник, що знаходиться в офісі після закінчення робочого дня. У разі виявлення трудоголіка, дрон буде зависати над ним і грати музику, що символізує в Японії закінчення трудового дня.

Орієнтуватися в приміщенні квадрокоптер буде за допомогою вбудованої системи навігації, яка прив'язується до GPS. Маршрут дрона, як і час його зльоту, буде прописуватися спеціальним співробітником. Перші подібні дрони з'являться в продажу вже в квітні 2018 року.

Схожі новини