Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Лікарі-ортопеди з Польщі консультують і оперують діток зі складними патологіями

  • 11.12.2017, 14:59
  • 953

Вчора у міську дитячу клінічну лікарню з черговим навчально-консультативним візитом приїхала бригада лікарів-ортопедів з університетської клініки м.Вроцлав (Польща) на чолі з професором Кшиштофом Колтовським. Лікарі консультують і оперують діток зі складними нейроортопедичними патологіями.

Зокрема, спільна бригада лікарів-травматологів та нейрохірургів міської дитячої лікарні під керівництвом професора Кшиштофа Колтовського оперуватимуть 16-річного пацієнта з хворобою Шейермана-Мау з порушенням функції хребта; 12-річного пацієнта з деформуючим артрозом лівого кульшового суглобу та підзвихом лівої стегнової кістки, а також 1-річну дитину з неврогенною комбінованою деформацією обох стоп.

Операції виконуватимуть із застосуванням новітніх методик. Всі консультації і операції проводяться безкоштовно.

Зазначимо, що співпраця між міською дитячою клінічною лікарнею та ортопедичною клінікою м.Вроцлав (Польща) розпочалася у березні 2017 року, і є надзвичайно успішною. За попередніх два візити лікарі проконсультували понад 40 пацієнтів зі всієї Західної України, а також виконано унікальну надскладну операцію з вирівнення осі хребта у 12-річної львів’янки та низку інших операційних втручань меншої складності.

Додамо, що саме завдяки такому досвіду, в подальшому фахівці лікарні зможуть проводити надскладні оперативні втручання самостійно, а львівським пацієнтам не потрібно буде їздити за допомогою до інших міст чи країн світу.

Схожі новини