Передплата 2024 «Добра кухня»

Макрон закликав Ізраїль до "сміливого" діалогу з Палестиною

  • 11.12.2017, 14:38
  • 880

Глава Франції Еммануель Макрон запропонував прем'єр-міністру Ізраїлю Біньяміна Нетаньяху зупинити розбудову суперечливих поселень на Палестинських територіях на Західному березі річки Йордан для того, щоб подолати кризу на Близькому Сході. Про це він сказав 10 грудня після двосторонніх переговорів у Парижі.

"Я закликав прем'єр-міністра проявити сміливість у діалозі з палестинцями, аби вийти з поточного глухого кута", - заявив Макрон.

Він також розкритикував напади на Ізраїль, які почалися після визнання президентом США Дональдом Трампом Єрусалима столицею Ізраїлю та вже призвели до низки жертв.

Крім того, французький президент висловив сподівання, що США повернуться до ролі посередника в конфліктах на Близькому Сході та на відновлення переговорів щодо рішення "дві держави для двох народів".

Зазначається, що уряд Ізраїлю в 2017 році оголосив кампанію, метою якої є активна розбудова нинішніх та заснування нових, нелегальних з точки зору міжнародного права, ізраїльських поселень на землях палестинців. Ці території були зайняті Ізраїлем після Шестиденної війни 1967 року. Цей крок став відповіддю на осуд Радою Безпеки ООН розбудови таких поселень.

Джерело: Deutsche Welle

Схожі новини