Передплата 2024 «Добрий господар»

За проваллям на Львівщині слідкуватимуть з космосу

  • 11.12.2017, 09:35
  • 1 723

Фахівці центру управління та випробування космічних засобів долучаться до забезпечення екологічної рівноваги у Стебнику, де внаслідок землетрусу виникло провалля.

Про це повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

«10 грудня відбулася зустріч керівників області із представниками Національного центру управління та випробування космічних засобів Державного космічного агентства України. Наріжною темою зустрічі стало створення ефективної інформаційно-аналітичної системи регіонального моніторингу за станом техногенної та природної обстановки на території Стебницького калійного родовища із застосуванням засобів космічного моніторингу»,- зазначається у повідомленні.

Під час зустрічі фахівці центру представили власну систему спостереження та моніторингу території із використанням радіолокаційних супутників «Sentinel 1 —А,В», що дасть змогу дистанційно на регулярній основі отримувати інформацію про зсуви і деформації земної поверхні і споруд на великих територіях. Окрім цього система дозволить виявляти найбільш критичні зони.

Доцільність застосування цієї методики розглянуть на черговій нараді робочої групи із розслідування обвалу, який утворився внаслідок діяльності ПАТ «Стебницьке гірничо-хімічне підприємство «Полімінерал».

Схожі новини