Передплата 2024 «Добрий господар»

Білорусь розмістить сотні російських танків на своїй території

  • 11.12.2017, 09:14
  • 1 300

Уряд Білорусі схвалив проект програми Союзної держави Росії та Білорусі про вдосконалення об'єктів військової інфраструктури, які призначені для спільного використання.

6 грудня відповідну постанову підписав прем'єр-міністр Білорусі Андрій Кобяков, пише газета "Салiдарнасць".

Згідно з цим документом Міноборони Білорусі доручено запропонувати проект програми на розгляд Ради міністрів Союзної держави Білорусі і Росії.

Повністю документ, підготовлений військовими, має назву проект "Програми Союзної держави "Удосконалення об'єктів військової інфраструктури, які плануються для спільного використання в інтересах забезпечення регіонального угруповання військ Республіки Білорусь і Російської Федерації".

Як зазначає білоруський військовий експерт Олександр Алесін, це означає, що Білорусь і Росія починають "більш серйозно готуватися до майбутньої війни з "нашими західними партнерами".

За його словами, мова йде про розміщення на території Білорусі в її ангарах і складах російської військової техніки, що належить російським частинам об'єднаної регіонального угруповання.

"Попередні маневри показали, що якщо російські частини з цього угруповання розгортаються на території Росії, це займає розуму не дні, а тижні. Адже багато часу йде на навантаження-розвантаження. Тому буде обраний інший варіант: техніку і боєприпаси будуть зберігати тут, а живу силу при потребі швидко доставлятимуть повітрям або потягами", - наголосив експерт.

Зокрема, сотні російських танків та гармат з'являться у містах Борисів, Бобруйськ та Барановичі.

Схожі новини