Передплата 2024 «Добра кухня»

Google змусив штучний інтелект думати над рецептом ідеального печива

  • 11.12.2017, 11:12
  • 780

Розробники з компанії Google використали один із найскладніших методів штучного інтелекту, щоб приготувати найсмачніше шоколадне печиво.

Так звана Байєсова оптимізація зазвичай використовується для оптимізації таких функцій, які вимагають дуже великих обчислювальних ресурсів. Фахівці з Google застосували цей метод, щоб створити ідеальний рецепт печива.

Дослідження тривало два місяці. Для цього співробітники корпорації задали нейромережі безліч параметрів: інгредієнти, їх кількість і тип — наприклад, вид шоколаду. Регулюючи ці параметри, алгоритм складав рецепти, за якими фахівці разом з місцевою кондитерської випікали печиво.

Потім ці ласощі давали добровольцям, які оцінювали їх за заданою чисельної шкалою в порівнянні з печивом з магазину. Після оцінки алгоритм змінював параметри і створював нові рецепти, щоб зробити продукт ще смачнішим.

Всього фахівці провели 59 таких ітерацій. В результаті вони отримали смачне печиво з досить незвичайним складом: крім звичайних компонентів, таких як, наприклад, шоколадна крихта, алгоритм вирішив додати в нього кардамон.

Компанія опублікувала як список компонентів отриманого печива, так і послідовність його приготування, тож тепер за рецептами штучного інтелекту може готувати кожен.

Схожі новини