Передплата 2024 «Добре здоров’я»

В новому фільмі Вінстона Черчилля зіграє Гері Олдмен

  • 09.12.2017, 14:59
  • 1 484

Британський актор і режисер Гері Олдмен розповів журналу The Interview про новий фільм, Вінстона Черчилля та кінематограф.

В новому фільмі Вінстона Черчилля зіграє Гері Олдмен
В новому фільмі Вінстона Черчилля зіграє Гері Олдмен

Гері Олдмена не дарма називають «майстром перевтілення», адже мало хто з акторів здатний так само блискуче вживатися в ролі. Від Сіда Вішеса до Дракули і Сіріуса Блека - різноманітність персонажів просто приголомшує.

У січні в український прокат виходить історична драма Темні часи, де актор постав в образі Вінстона Черчілля - британського прем'єр-міністра. За весь знімальний час Олдмен провів більше 200 годин в гримерці і знову показав прекрасну акторську гру. Деякі критики навіть пророкують Олдмену перший в його кар'єрі Оскар.

Як розповів Олдмен, в першу чергу акторство для нього - це спосіб піти від себе і стати кимось іншим, нехай це і не завжди комфортно. Однозначно, грати таку особистість як Черчілль було дуже складно. «Ми відзняли стільки матеріалу, що в це складно повірити, а ще - потрібно було багато читати. Поряд з Вашингтоном, я думаю, найбільше біографічних книг саме у Черчилля. Плюс у нього є свої книги, яких близько 50. Я прочитав не всі, але чув, що кожна варта витраченого часу», - зазначив актор.

За словами Олдмена, Уїнстон Черчілль - видатна людина, проте іноді його помилково вважають «спірною» особистістю. «Йому часто приписують чужі цитати або виривають його фрази з контексту, тому все залежить від джерела інформації», - прокоментував актор. Він також висловив свою позицію щодо прем'єр-міністра: «Після Першої світової війни люди думали, що настане мир. Коли Черчілль поїхав до Німеччини в 1939 році, щоб почитати інформацію в архівах про свого предка Джона Черчілля, він зрозумів, що там відбувається. Армія перебувала на етапі переозброєння. Він підняв тривогу в Британії і це був дуже сміливий крок в атмосфері загального пацифізму».

Джерело: Новое время

Схожі новини