Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Трамп застосує нові санкції проти Росії 

  • 09.12.2017, 11:38
  • 982

Адміністрація президента США Дональда Трампа введе новий пакет санкцій проти Росії за її порушення Договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності (РСМД).

Про це пише видання Politico з посиланням на високопоставленого співробітника Білого дому.

Міністерство торгівлі США застосує жорсткі заходи по відношенню до російським компаніям, які надають технології для виробництва нової зброї в порушення договору РСМД.

Договір РСМД був укладений між США і СРСР у 1987 році безстроково, він забороняє виробляти, відчувати і розгортати балістичні і крилаті ракети наземного базування середньої (від 1000 до 5500 км) та малою (від 500 до 1000 км) дальності, оскільки вони мають досить малий час підльоту, що фактично не залишає часових ресурсів для евакуації або заходів у відповідь.

Як говорить джерело видання, рішення щодо нових санкцій було прийнято після тривалого спостереження Радою національної безпеки США за ситуацією з виконанням Росією договору РСМД.

Метою нових санкцій, сказало джерело, є надіслати сигнал РФ з приводу того, що адміністрація Трампа серйозно сприймає порушення договору РСМД, а також "змінити економічні розрахунки" уряду російського президента Володимира Путіна.

Крім нових санкцій, звертає увагу джерело, Пентагон розробить нову крилату ракету наземного базування з ядерною боєголовкою.

Вперше США звинуватила РФ в порушенні договору РСМД ще в 2014 році. Мова йде про розробку Росією крилатих ракет 9M729 "Новатор" (SSC-8 по класифікації НАТО). У лютому 2017 року в адміністрації Трампа заявляли, що ця ракета була поставлена на озброєння російської армії.

Схожі новини