Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Четверо військовслужбовців загинули під час обстрілів в АТО

  • 09.12.2017, 10:57
  • 964

За минулу добу російські гібридні війська 28 разів відкривали вогонь по позиціях Збройних сил України, внаслідок чого четверо військовослужбовців загинули, один поранений, ще один отримав бойову травму.

"У випадках, коли ворожі обстріли становили безпосередню загрозу життю і здоров'ю наших воїнів, підрозділи сил АТО відповідали противнику шквальним вогнем з гранатометів, кулеметів і стрілецької зброї...", - сказано у зведенні прес-центру АТО 9 грудня вранці.

На луганському напрямку бойовики з усього наявного піхотного озброєння і 120-мм мінометів вели вогонь по українських позиціях поблизу Майського, де випустили понад півсотні мін. З настанням сутінків вогонь незаконних збройних формувань (НЗФ) перемістився трохи північніше, в район КПВВ Золоте. Його планують відкрити 9 грудня, поки триватиме ремонт пішохідного моста в Станиці Луганській.

Зокрема, бойовики з 82-мм мінометів і гранатометів обстрілювали підступи до Катеринівки, Новоолександрівки і Кримського, а зі стрілецької зброї і гранатометів - оборонні укріплення поблизу Золотого. Також з піхотного озброєння НВФ обстрілювали українських бійців неподалік Луганського і Зайцевого.

На донецькому напрямку пік вогневої активності бойовиків припав на першу половину доби. Бойовики активно вели обстріл з мінометів і всього спектра піхотного озброєння в районі Водного на Приазов'ї і в передмісті Авдіївки. Поблизу Кам'янки українські позиції активно обстрілював снайпер бойовиків. З настанням ночі під вогонь з мінометів, гранатометів і стрілецької зброї потрапили захисники шахти Бутівка.

Крім того, в районі Водяного, Авдіївки, Майського, Сіверська та Станиці Луганської зафіксовано проліт безпілотника ворога, забороненого мінськими домовленостями.

Джерело: Новое время

Схожі новини