Передплата 2024 «Добра кухня»

Ломаченко - Рігондо: всі деталі чемпіонського бою

  • 09.12.2017, 09:57
  • 2 092

Український боксер Василь Ломаченко проведе 9 грудня свій четвертий захист пояса за версією WBO у другій напівлегкій вазі. 

Ломаченко - Рігондо: всі деталі чемпіонського бою
Ломаченко - Рігондо: всі деталі чемпіонського бою

Суперником нашого чемпіона світу буде непереможний кубинець Гільєрмо Рігондо. Поєдинок пройде в Нью-Йорку.

Українські вболівальники зможуть насолодитися протистоянням двох топ-боксерів в прямому ефірі телеканалу "Інтер". Старт мовлення о 05:00.

Крім того, трансляцію з легендарної арени Madison Square Garden в Нью-Йорку, місткість якої складає трохи більше 20 тисяч глядачів, організовує російський канал "Матч ТВ" і британський супутниковий телеканал BoxNation.

Варто відзначити, що ще ніколи в історії боксу на ринзі не зустрічалися два дворазових олімпійських чемпіона.

Ломаченко здобував "золото" Ігор-2008 в Пекіні та Лондоні-2012. У Китаї Василь бився у ваговій категорії до 57 кг, а вже в Англії боксував з бійцями до 60 кг.

У свою чергу Рігондо вигравав Олімпійські ігри-2000 в Сіднеї, а потім чотири роки по тому в Афінах. В обох випадках кубинець брав "золото" у ваговій категорії до 54 кг.

Приблизно однаковою має бути вага боксерів. Перед боєм відбулося одразу дві процедури зважування, а не одна, як зазвичай. Під час першої боксерам було необхідно вкластися у ліміт другої напілегкої категорії - до 59 кг. А в день поєдинку, на вимогу команди Рігондо, влаштували ще одне зважування, щоб переконатися, що боксери не важать більше 62 кг.

Обидва боксери з першої спроби уклалися в рамки другого напівлегкого дивізіону, в якому домінує Ломаченко (до 58,967 кг). При чому зробили це з явним запасом.

Українець виграв зважування, опинившись важче. На вагах Hi-Tech затягнув 58,51 кг, а непереможний кубинець за добу до виходу в ринг показав рекордні у своїй кар'єрі 58,24 кг.

Нагадаємо, що Рігондо піднявся відразу на дві вагові категорії, щоб боксувати з Ломаченко.

Більшість фахівців віддають у бою Ломаченко - Рігондо перевагу українцю. Головна причина таких прогнозів, полягає у тому, що українець виступатиме у своїй звичній вазі, а кубинцеві довелося піднятися одразу на дві категорії. Це має негативно позначитися на швидкості Рігондо, яка є одним із його головних козирів.

Також експерти звертають увагу на різницю між боксерами у віці - Ломаченко у свої 29 років перебуває у розквіті сил, в той час, як кубинцю вже 37 і він наближається до завершення кар'єри.

Водночас, саме Рігондо виглядає найнебезпечнішим із усіх суперників, з якими зустрічався український чемпіон. Кубинець у рингу працює не лише кулаками, але й головою та завжди проводить бої тактично грамотно. А ще "Шакал" володіє надзвичайним для його ваги нокаутуючим ударом - 11 з 17 поєдинків він виграв достроково. Рігондо здатен вкласти суперника на підлогу не лише серією, але й одним разючим ударом.

Букмекери вважають фаворитом бою Ломаченка. На перемогу українця вони пропонують коефіцієнт 1.20, на виграш кубинця дають 4.50, нічию оцінюють у 23.00. Різниця у габаритах сьогодні дійсно буде помітною - Ломаченко вищий за Рігондо на 6 см. А от у розмасі рух переважає кубинець - 173 см проти 164 см.

За два дні до бою олімпійські чемпіони вперше зустрілися віч-на-віч на офіційній прес-конференції в Madison Square Garden.

Тоді ж і відбулася традиційна дуель поглядів, яку виграв Ломаченко - Рігондо перший відвів свої очі від українця.

Гільєрмо Рігондо, ще до того, як був підписаний контракт на бій з Ломаченком, активно провокував нашого боксера у соцмережах. Кубинець казав, що українець боїться битися з ним. Зображав його тремтячим під ліжком та у вигляді курки. Виклав фото, на якому прибив смартфон цвяхом до столу, написавши, як він зазвичай розбирається із "Хай-тек".

Рігондо усіх насмішив, пообіцявши помститися українцеві за те, що його у дитинстві примушували дивитися радянські мультики про Чебурашку.

Ломаченко у відповідь зняв чергову "серію" повернення славетного анімаційного персонажа. А на передматчевій прес-конференції одягнув окуляри, щоб краще роздивитися "дрібного" конкурента.

Василь Ломаченко: "Якщо мої вболівальники хочуть цей бій, то він для мене важливий. Я боксую для історії, якщо цей бій в неї увійде - це для мене потрібно. У мене є всі зброї, які використовуються в боксі. У інших боксерів вони є окремо, а я володію ними усіма разом. Я не хочу говорити якісь прогнози. Це бій - для тих, хто розбирається в боксі. Я постараюся показати все, на що здатний. Буду намагатися показувати красивий бокс".

Джерело: Обозреватель

Схожі новини