Передплата 2024 «Добрий господар»

Сенатор Франкен оголосив про відставку через звинувачення у сексуальних домаганнях

  • 08.12.2017, 18:15
  • 883

Сенатор-демократ від штату Міннесота Ел Франкен оголосив про відставку після того, як кілька жінок звинуватили його в сексуальних домаганнях, передає CNN.

Сенатор Франкен оголосив про відставку через звинувачення у сексуальних домаганнях
Сенатор Франкен оголосив про відставку через звинувачення у сексуальних домаганнях

"Сьогодні я оголошую, що найближчими тижнями я піду у відставку з сенату", - заявив Франкен.

Виступаючи на засіданні сенату, він заявив, що деякі із звинувачень на його адресу неправдиві.

"Хтось подумав, що я зізнаюся у осудних мені звинуваченнях, це не так. Деякі звинувачення - помилкові, а деякі я пам'ятаю інакше", - сказав він, зазначивши при цьому, що впевнений, що "всі жінки заслуговують бути почутими і мають право на те, щоб їх сприймали серйозно".

У своїй промові в Конгресі сенатор Френкен звернув увагу на той факт, що нинішній президент США також був фігурантом сексуального скандалу, коли були оприлюднені плівки з його непристойними хвастощами щодо жінок.

"Я йду, в той час як людина, яка хвалилася в записах про свій досвід сексуального насильства, сидить в Овальному кабінеті", - зазначив Френкен під час виступу в сесійній залі Конгресу США.

Звинувачення проти Франкена вперше прозвучали минулого місяця, коли з Лос-Анджелеса журналістка і колишня модель Ліенн Туїда заявила, що він намагався насильно поцілувати її під час підготовки благодійного концерту для американських військовослужбовців на Близькому Сході в 2006 році. Пізніше вона також розповіла, що Франкен схопив її за груди, коли вона заснула на борту літака, і на підтвердження опублікувала фотографію.

Після цього зі звинуваченнями в домаганні з боку сенатора виступили ще шість жінок.

У повідомленні наголошується, що в середу, 6 грудня, більше 30 сенаторів зажадали від політика покинути свій пост.

Джерело: Новое время

Схожі новини