Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Прокуратура Криму повідомила про підозру екс-правоохоронцям України через переслідування Балуха

  • 08.12.2017, 17:45
  • 901

Двом особам інкримінують порушення недоторканості житла.

Прокуратурою АР Крим оголосила про підозру через переслідування активіста Володимра Балуха двом українським екс-правоохоронцям, які перейшли на службу до незаконно створених в окупованому Криму органів. Про це в п'ятницю, 8 грудня, повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

"Двом особам, причетним до переслідування українського активіста Володимира Балуха, повідомлено про підозру. Зазначених осіб вже оголошено у розшук. І це лише початок. Також ми надамо правову оцінку усім тим, хто позбавив його волі та виносив незаконні рішення щодо притягнення його до відповідальності", - зазначив прокурор Гюндуз Мамедов.

Згідно з повідомленням, слідчі здійснюють процесуальне керівництво в кримінальному провадженні за фактами переслідування Балуха (проведення незаконних обшуків, позбавлення останнього волі, винесення незаконних рішень про притягнення його до адміністративної та кримінальної відповідальності за ознаками кримінальних правопорушень).

Зазначається, що 5 грудня повідомлено про підозру за фактом порушення недоторканості житла старшому оперуповноваженому відділу незаконно утвореного органу — Управління ФСБ в Криму. Його підозрюють у незаконному проникненні 8 грудня 2016 року до житла особи та незаконному проведенні в ньому обшуку з погрозою застосування насильства.

Також 7 грудня повідомлено про підозру за цією ж статтею старшому слідчому відділу ВМВС по Роздольненському району незаконно утвореного "Міністерства внутрішніх справ по Республіці Крим". Його підозрюється у незаконному проникненні 14 листопада 2015 року до житла особи та незаконному проведенні в ньому обшуку з погрозою застосування насильства.

Крім того, слідчим суддею надано дозвіл на затримання колишнього працівника СБУ з метою приводу для участі в розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу в вигляді тримання під вартою.

Джерело: Тиждень.ua

Схожі новини