Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Відтепер Львів має новий статут територіальної громади міста

  • 07.12.2017, 15:12
  • 1 611

Сьогодні, 7 грудня, депутати Львівської міської ради 48 голосами затвердили Статут територіальної громади м. Львова. Міський голова, Андрій Садовий, одразу підписав цю ухвалу.

Секретар Львівської міської ради, Анатолій Забарило розповів про процес розробки статуту: "Було утворено робочу групу, яка працювала над проектом, проведено 21 засідання, а також публічне обговорення проекту Статуту, відбувся круглий стіл та публічна дискусія. У листопаді 2017 року була проведена правова експертиза Статуту. На основі зауважень та пропозицій підготовлено кінцеву версію Статуту".

Після кожного засідання, напрацьовані робочою групою тексти статей нової редакції Статуту, в міру їх наповнення, оприлюднювались на Інформаційному порталі депутатів Львівської міської ради у мережі Інтернет (lvivrada.gov.ua) у розділі «Статут міста».

Затвердження статуту прокоментував також міський голова: "Рік і 9 місяців ми працювали над цим проектом. Ми виходили з того, що Львів — це особливе місто, яке має особливе національно-історичне значення, це культурний, освітній центр. Ми також виходили з найсучасніших наукових концепцій, які є трендами у Європі, але одночасно відповідають інтересам громади міста".

Окрім цього Андрій Садовий зазначив, що в новому статуті прописали механізми забезпечення відкритості: оприлюднення інформації та документів, детальні механізми звітування перед територіальною громадою.

Напрацьований проект Статуту отримав загалом позитивні висновки від експертних організацій.

На основі отриманих зауважень та пропозицій, робочою групою з підготовки нової редакції Статуту територіальної громади м. Львова була підготовлена кінцева версія Статуту територіальної громади міста.

Статут територіальної громади м. Львова складається із 12 розділів, які містять 81 статтю, преамбулу і 3 додатки.

Схожі новини