Передплата 2024 «Добрий господар»

Головні Європейські лідери засудили рішення Трампа щодо Єрусалиму

  • 07.12.2017, 13:56
  • 873

Канцлер Німеччини Ангела Меркель, президент Франції Еммануель Макрон і прем'єр Великої Британії Тереза Мей вважають, що президенту США Дональду Трампу не варто визнавати Єрусалим столицею Ізраїлю.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель не підтримала рішення президента США Дональда Трампа про визнання Єрусалиму столицею Ізраїлю. Про це повідомив у Twitter прес-секретар федерального уряду Німеччини Штеффен Зайберт, передає Цензор.НЕТ.

"Федеральний уряд не підтримує позицію, тому що статус Єрусалима має обговорюватися в рамках рішення двох держав", - написав він.

Президент Франції Еммануель Макрон також розкритикував рішення Трампа.

"Це рішення викликає жаль, і Франція його не схвалює. Воно суперечить нормам міжнародного права, а також всім резолюціям РБ ООН", - цитує Макрона Reuters.

Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей заявила, що не згодна з рішенням США визнати Єрусалим ізраїльською столицею до укладення фінальної угоди про статус міста, повідомляє The Independent.

За її словами, це рішення "не принесе користі для перспективи мирного врегулювання в регіоні".

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху подякував Трампу за таке рішення і заявив, що Ізраїль завжди буде забезпечувати свободу віросповідання для євреїв, християн і мусульман.

Схожі новини