Передплата 2024 ВЗ

«Прикро, що в європейському місті забувають про подвиг героїв Небесної сотні»

  • 06.12.2017, 19:20
  • 2 264

Депутати Львівської облради закликали ЛМР нарешті спорудити монумент на честь героїв.

Депутати Львівської обласної ради звернулися на сесії до чиновників Львівської міської ради: вимагають зрушити з мертвої точки ідею спорудження у Львові пам’ятника героям Небесної сотні. “За весь час в обласному центрі Львівщини, у місті, де найбільше родин героїв Небесної сотні, місцева влада так і не спромоглася гідно вшанувати новітніх героїв України. З 2014 року представники громадських організацій борються, аби у місті Лева нарешті постав пам’ятник. Але численні звернення активістів і родин загиблих до міської влади Львова не дали жодних результатів. Прикро, що у європейському місті забувають про подвиг героїв Небесної сотні”, - йдеться в зверненні обласних обранців до чиновників Львівської міської ради.

Депутати Львівщини вважають, що зволікання зі спорудженням пам’ятника свідчить про те, що посадовці Львівської міської ради не зрозуміли історичної ваги революційних подій осені-зими 2013-2014 років. Якщо міські посадовці не вирішать питання, депутати Львівської обласної ради обіцяють передати ці повноваження чиновникам Львівської ОДА. “Люди, які творили історію часів Майдану, заслуговують на гідне вшанування. Попри це, жодних концептуальних кроків від Львівської міської ради щодо спорудження пам’ятника народним героям нема. Дезінформація та відсутність комплексного бачення увічнення подвигу майданівців викликає неабияке обурення громадськості”, - йдеться у зверненні обласних депутатів.

Телефоную по коментар до начальника управління архітектури та урбаністики Львівської міської ради Юліана Чаплінського. “Категорично не погоджуюся з тим, що жодних концептуальних кроків від Львівської міської ради щодо спорудження пам’ятника народним героям немає. Було проведено три конкурси. Перший - на ідею пам’ятника. Другий конкурс провели, оскільки були недостойні роботи (журі одноголосно прийняло рішення скасувати цей конкурс, у тому числі в журі був представник родини Небесної сотні). Третій конкурс був проведений і схвалений. Ми урочисто нагородили призерів. Меморіал великий і складний. Тому він потребує якості, а не швидкості”.

За словами головного архітектора Львова, ЛМР працює над реалізацією проекту облаштування меморіа­лу Небесної сотні. На завершальній стадії детальний план території парку «Високий замок» (вул. Кривоноса, Губернаторські вали), де буде розташований цей меморіал. Після процедури погодження і затвердження детального плану на початку 2018 року буде створено робочу групу, яка працюватиме над проектом.

Схожі новини