Передплата 2024 «Добрий господар»

Депутатам в регіонах пропонують десятки тисяч доларів за підтримку імпічменту

  • 06.12.2017, 18:32
  • 1 495

У регіонах шукають депутатів і активістів, готових підтримати закон про імпічмент. 

Про це повідомляє "Апостроф". Інформацію про розсилку пропозицій із розцінками політиками та громадським діячам в різних регіонах країни оприлюднив політолог Андрій Золотарьов.

Золотарьов цитує повідомлення, яке отримав один з регіональних активістів.

«Інформація з цінником на різні види «підтримки» імпічменту вже неодноразово спливала в регіонах. Шукають і місцевих лідерів - готові платити за голосування депутатам міських і обласних рад. Пропозиції розсилають експертам, політикам і активістам в регіонах», - написав Золотарьов.

Експерт зазначив, що в повідомленні озвучують вартість голосування в місцевих радах на підтримку імпічменту.

«За голосування в місцевих радах готові платити від 20 тисяч (якщо це райрада) до 70 тисяч (якщо облрада). За ці гроші рада повинна підтримати звернення до ВР за імпічмент. Пропонують навіть приклад тексту голосування і дають посилання на російський сайт. За брифінги депутатів готові платити від 3 тис.», - повідомляє Золотарьов.

Він також написав, що в цьому ж повідомленні шукають лідерів, готових виступити за відновлення економічних зв'язків з Російською Федерацією.

«Вимоги до лідера, який буде розгойдувати тему з імпічментом і / або відновленням зв'язків з РФ, прості: потрібно мати рейтинг і вагу в регіоні. Для цього ж завдання шукають лояльні організації. Підійдуть профспілки, афганці, козаки, спортсмени, фанати. Шукають лояльних АТОшніков і ОЗУ. Завдання: силова складова - захист мітингів і т.д.», - зазначив Золотарьов.

Політолог зазначив, що поширення цієї інформації «співпало» з активністю Саакашвілі в темі імпічменту.

«Не знаю, чи вдасться цим «замовникам» втілити свій план в життя. Але важливо те, що ми повинні бути готові до різних сценаріїв. «Чорні лебеді» можуть полетіти зграями. І останнє: тему імпічменту «одночасно» осідлав Саакашвілі. Збіг?», - резюмував Золотарьов.

Як відомо, вчора генпрокурор Юрій Луценко заявив, що Михайло Саакашвілі співпрацював з представниками Януковича, насамперед із Сергієм Курченком. За їхні гроші Саакашвілі організовував акції протесту, метою яких було захоплення державної влади в Україні.

Схожі новини