Передплата 2024 «Добрий господар»

У Сімферополі окупанти прийшли з обшуками до кримськотатарського активіста

  • 06.12.2017, 11:12
  • 621

У середу, 6 грудня, на території окупованого Криму, у Сімферополі, російські силовики проводять обшук у активіста «галявини протесту» Фазіла Ібраїмова. Про це повідомив адвокат Маммет Мамбетов, пише "Крим.Реалії".

«О 6 ранку за кримським часом (7 ранку за Києвом — ред.) зателефонувала мені його (Ібраїмова — ред.) дружина і повідомила, що в їхньому будинку обшук, і зв'язок обірвався», — розповів адвокат.

За його відомостями, обшук, найімовірніше, проводиться в Сімферополі по вулиці Абдуля Тейфука.

Громадська організація «Кримська солідарність» повідомляє, що на місці обшуку стоїть автозак.

Публічних коментарів російських силовиків з цього приводу немає.

У жовтні 2017 року, за даними адвоката Мамбетова, російські силовики помилково обшукали сина 62-річного активіста «галявини протесту» Фазила Ібраїмова — Енвера.

Фазил Ібраїмов є активістом місцевої «галявини протесту» «Стрілецька».

У серпні цього року підконтрольний Кремлю Залізничний районний суд Сімферополя заарештував 62-річного Ібраїмова на п'ять діб.

Ібраїмов спробував виступити на громадських слуханнях, присвячених будівництву житлового масиву «Кримська роза». Однак голова підконтрольної Росії адміністрації Сімферополя Геннадій Бахарев позбавив його слова і попросив поліцейських вивести активіста із зали. Виникла невелика бійка, після якої Ібраїмова звинуватили в «непокорі законним вимогам поліції».

Новий житловий масив «Кримська роза» планують побудувати на північно-східній околиці Сімферополя. Його проект презентувала будівельна фірма «Моноліт». Забудовник обіцяє, що в новому районі буде 9 тисяч квартир. На цій землі вже багато років живуть люди, будинки яких планують знести. Експерти вказують, що мікрорайон «Кримська роза» спроектований з помилками.

Джерело: Тиждень

Схожі новини