Передплата 2024 «Добра кухня»

«Укрзалізниця» анонсувала новий графік руху пасажирських поїздів з 10 грудня

  • 06.12.2017, 08:24
  • 1 609

«Укрзалізниця» анонсувала новий графік руху пасажирських поїздів , що почне діяти з 10 грудня 2017 року.

Про це під час прес-конференції у Києві повідомив в.о. голови правління ПАТ «Укрзалізниця» Євген Кравцов, передає Громадське.

Зазначається, що новий графік руху забезпечить сполучення з усією Україною та «більше покриття з країнами ЄС».

«Ми хочемо забезпечити для пасажирів якісні послуги, зручний графік курсування та підвищити економічну ефективність роботи «Укрзалізниці». Обмеженою кількістю рухомого складу ми перевеземо максимальну кількість пасажирів, в тому числі і завдяки використанню нового формату вагонів-трансформерів», — каже Кравцов.

Він також додав:

«У 2018 році «Укрзалізниця» планує закупити 60 нових пасажирських вагонів та модернізувати до 260 одиниць. У поточному році, згідно з презентацією, придбано 50 нових вагонів. Загалом в 2017-2018 рр. Планується оновити ⅙ від всього пасажирського парку компанії. Це найбільше оновлення за останні 10, навіть 15 років».

У новому графіку руху з’явиться понад 10 нових поїздів. Саме з нових вагонів буде сформовано потяг Івано-Франківськ — Костянтинівка, який об'єднає всю країну.

Він отримає символічний №1/2. Раніше такий номер мав потяг Київ-Москва. Також призначено потяг № 46/45 Ужгород — Лисичанськ, з найдовшим маршрутом на українській залізниці.

На запитання журналіста Громадського Кравцов відповів, що наразі залізничне сполучення між Україною та Росією існує, але щодо таких маршрутів «Укрзалізниця» не застосовує жодних економічних преференцій або знижок.

«Вони курсують за повною вартістю сполучення. Питання подальшої долі цих потягів буде вирішуватись впродовж наступного року», — анонсував Кравцов.

Він також нагадав, що декілька маршрутів з урахуванням пропозицій громадськості було змінено, а найменш популярні маршрути взагалі з 10 грудня зникнуть. На цих словах присутній в прес-центрі народний депутат України Андрій Деркач влаштував скандал, вимагаючи не відміняти рух потягу Суми-Зернове. За його словами до Євгена Кравцова звертався губернатор Сумської області.

Проте, як виявилось, це звернення було лише минулої п'ятниці, тому «Укрзалізниця» поки що обробляє отриману інформацію.

Керівник УЗ повідомив, що до кінця року на деяких маршрутах буде впроваджено пілотний проект з організації гарячого харчування.

«Попередньо це будуть напрямки Івано-Франківська і Львова, і ще, мабуть, Харкова. До Івано-Франківська і Львова точно. Це робимо для того, аби відпрацювати технологію, побачити економічний ефект і попит з боку пасажирів. Адже одна справа — обмежений рух в потягах «Інтерсіті» (де надається харчування), а інша — це масштабне перевезення нічними поїздами», — зазначив Кравцов.

Також у найближчі 1-1,5 місяці компанія планує запустити повноцінний онлайн-продаж квитків на потяги, які курсують до країн ЄС.

Наразі в розкладі присутнє сполучення з сімома країнам ЄС.

У новому графіку курсуватиме 190 пар потягів, з яких 110 —постійніх, інші — сезонні. В парку УЗ 2900 пасажирських вагонів. З них 2382 вагона з електричним обігрівом, 1168 обладнано кондиціонерами.

Схожі новини