Передплата 2024 «Добрий господар»

Луценко сьогодні звітуватиме у Раді про конфлікт між НАБУ та ГПУ

  • 05.12.2017, 12:25
  • 764

У Верховній Раді у вівторок, 5 грудня, о 16:00 очікують на звіт генерального прокурора України Юрія Луценка і представників інших силових структур.

Про це вранці у вівторок журналістам повідомив заступник голови парламентської фракції "Блок Петра Порошенко" Сергій Березенко.

"Ми сьогодні звернулися до генерального прокурора і попросили його бути о 4 годині на трибуні і доповідати", — зазначив Березенко в кулуарах Верховної Ради.

За його словами, в парламенті будуть доповідати також представники інших силових структур, зокрема, Національного антикорупційного бюро України. Як нагадав нардеп, керівник НАБУ Артем Ситник наразі перебуває у США, але в парламент повинен прийти його заступник.

Березенко додав, що силовики і генеральний прокурор доповідатимуть депутатам про ситуацію навколо лідера партії "Рух нових сил", екс-голови Одеської обласної державної адміністрації Міхеїла Саакашвілі, а також щодо подій, пов'язаних з діяльністю НАБУ і Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

"Ще за станом на вчорашній день ми розуміли, що це має бути розгляд питання про ситуацію, яка склалася з тими агентами НАБУ, і тому публічного конфлікту. Станом на сьогодні, з огляду на ту операцію, яку проводять спецслужби в квартирі, де проживає Саакашвілі, то, напевно, все-таки першим питанням буде це", — зазначив депутат.

На думку Березенка, заслуховувати генпрокурора і представників силових структур треба у відкритому режимі.

Джерело: 24 канал

Схожі новини