Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Медведчук заявив про відкриття провадження проти журналістів «Схем»

  • 04.12.2017, 18:56
  • 1 156

Печерський суд Києва задовольнив скаргу лідера руху «Український вибір» і кума президента Росії Володимира Путіна Віктора Медведчука і зобов’язав Національну поліцію почати «кримінальне переслідування» журналістів програми «Схеми».

Про це повідомила прес-служба Медведчука.

«Печерський районний суд м Києва 1 грудня задовольнив позов В.Медведчука щодо бездіяльності Національної поліції України - невнесення відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань», — ідеться у повідомленні.

Медведчук звинувачує журналістів у порушенні статті 182 Кримінального кодексу України («порушення недоторканності приватного життя»). За його словами, він не особою, уповноваженою на виконання функцій держави або органів місцевого самоврядування, а тому журналісти не мали права збирати інформацію щодо нього.

9 листопада журналіст програми «Схеми» Михайло Ткач повідомив про перешкоджання роботи їхньої знімальної групи в аеропорту «Київ» з боку людей, які постійно охороняють прильоти і вильоти Віктора Медведчука до РФ. Він повідомив, що чоловіки в масках і балаклавах штовхалися, били ліктями, робили підніжки, в оператора двічі вибили камеру з рук.

10 листопада за годину до виходу в ефір програми розслідування про перельоти Медведчука, до редакції «Схем» надійшов лист-погроза від адвокатів Медведчука.

Джерело: Громадське

Схожі новини