Передплата 2024 ВЗ

В генеральній прокуратурі розповіли, про що запитають на допиті детективів НАБУ

  • 04.12.2017, 18:57
  • 827

До Генеральної прокуратури України запрошені на допит агенти Національного антикорупційного бюро Катерина Сікорська та Сергій Титенков.

Про це повідомив 4 грудня прес-секретар Генпрокуратури Андрій Лисенко. "Їм буде поставлено ряд запитань що стосуються нещодавньої спільної спецоперації ГПУ та СБУ, в якій фігурували вищеназвані особи", — зазначив він.

За словами Лисенка, зокрема буде з'ясовуватися: "Як були призначені на посади ці агенти, якщо вони не проходили відритий конкурс, як це вимагається законом про Антикорупційне бюро України. Також є запитання щодо існування у Сікорської та Титенкова допусків до державної таємниці, оскільки в них були знайдені документи з грифом "таємно".

"Законність використання детективами спеціальної апаратури, яка не зареєстрована в СБУ також буде цікавити слідчих", — зазначив Лисенко.

В ГПУ також мають намір з'ясувати "законність операції агентів НАБУ із провокування хабара представнику Державної міграційної служби України".

"Цікавим є те, чому вищезгадані агенти НАБУ не надали декларації про доходи, що є обов'язковою процедурою до них", — додав також речник ГПУ.

Джерело: Українська Правда

Схожі новини