Передплата 2024 ВЗ

У Ємені вбили екс-президента та підірвали його будинок

  • 04.12.2017, 16:58
  • 910

У столиці Ємену Сані повстанці-хусити підірвали будинок екс-президента країни Алі Абдалли Салеха, повідомляє ВВС. 

У Ємені вбили екс-президента та підірвали його будинок
У Ємені вбили екс-президента та підірвали його будинок

У Twitter місцевого видання Yemen Post News повідомили, що президент загинув. Також оприлюднене фото, на якому, як стверджує видання, тіло Салеха з травмою голови.

2 грудня повідомлялося, що у столиці Ємену Сані унаслідок чотириденних зіткнень між повстанцями-хуситами та їхніми колишніми союзниками, прихильниками екс-президента Ємену Алі Абдалли Салеха загинули щонайменше 80 осіб. Згодом ЗМІ повідомили про понад 100 загиблих.

Довідка:

У 2015 році в Ємені розпочалася громадянська війна, внаслідок конфлікту між двома фракціями, які стверджують, що вони є законною владою Ємену разом зі своїми прихильниками і союзниками. Сили Хуситів, що контролюють столицю країни — Сану і союзники, вірні колишньому президенту Алі Абдулли Салеху зіткнулися з силами, лояльними уряду Абд Раббо Мансуру Гаді, який знаходиться в Адені.

За даними ООН, з березня 2015 року до березня 2017 року в Ємені було вбито 16200 чоловік, в тому числі 10 тис. цивільних осіб.

У березні 2015 року Саудівська Аравія розпочала військову інтервенцію до Ємену. Країна очолила коаліцію з дев'яти африканських і близькосхідних країн, для впливу на результат громадянської війни в Ємені на користь уряду президента Абд Раббо Мансура Гаді.

Інтерве́нція — це насильницьке втручання однієї чи кількох держав у внутрішні справи іншої держави, спрямоване проти її територіальної цілісності або політичної незалежності.

Схожі новини