Передплата 2024 ВЗ

Насіров анонсував гучні викриття щодо НАБУ

  • 04.12.2017, 15:57
  • 1 296

Після багатомісячної епопеї із затягуванням НАБУ справи проти глави ДФС Романа Насірова, що вилилося у 240 томів, минулого тижня нарешті відбулося попереднє судове засідання.

Під час нього стало зрозуміло: звинувачення не готове, а захист -впевнений у своїй правоті, маючи незаперечні докази невинуватості підопічного.

Після закінчення судового засідання Насіров в інтерв'ю журналістам заявив, що задоволений ходом розгляду його справи в суді, і наголосив, що суд для нього - це можливість довести свою повну невинність і розповісти громадськості, чому він називає процес "кампанією, спрямованою особисто проти нього".

"Ми надали стороні звинувачення всі матеріали, які остаточно розбивають цю вигадану справу. У ній немає нічого. І з самого початку не було. Я більш ніж упевнений в правовій позиції захисту. Цієї вигаданої і політизованої справи не повинно було бути. Як не повинно було бути і безпідставного затримання, і вручення підозри. Я вважаю, що і лікарня, і гучне затримання - все це було зроблено з однією лише метою - позбавити мене можливості фізично і юридично захищатися, відстоювати мою позицію", - сказав Насіров.

Глава ДФС наголосив, що в суді він зможе відкрито і публічно обґрунтувати свою позицію. "Ми зможемо відкрити наші матеріали і довести, наскільки заангажованою, вигаданою і політизованою була і є ця справа. Я дуже хочу, щоб поки йде процес, громадськість, журналісти, політики дійсно розібралися, кому і навіщо воно було вигідно, хто його фабрикував, хто замовляв, хто виконував", - сказав він.

Насіров, зокрема, пояснив, що за час його роботи на посаді глави ДФС було видано близько 10 000 розстрочок більше 5 000 підприємств.

"Розстрочка - це перенесення оплати податків і зборів на певний період за певну плату, тобто відсоток. Нагадаю, що в цьому випадку цей відсоток становив 36% річних. Це абсолютно законна можливість, яка дана Податковим кодексом платникам податків. У цих розстрочках немає нічого незаконного. Платник скористався своїм правом, звернувся до регіонального підрозділу, отримав документи, було підписано рішення і був укладений договір. Всі ці документи в силі, вони всі - законні. Ці документи ніхто ніколи не оскаржував і не міг оскаржити", - роз'яснив він.

На питання журналістів про те, кому може бути вигідна ця справа, Роман Насіров заявив: "Я думаю дуже скоро це стане ясно, навіщо детективи НАБУ сфабрикували цю справу і докази. Думаю, що всьому суспільству, правозахисникам, нашим міжнародним партнерам буде цікаво стежити за тим, як буде розглядатися справа. І буде ясно, наскільки сьогодні антикорупційні органи, в яких так гостро потребує країна, займаються справою. Або ж вони просто займаються якимись міжсобойчиками".

Водночас Насіров заявив про свій намір приступити до виконання своїх обов'язків на посаді глави ДФС після того, як Кабінет міністрів скасує незаконне рішення про відсторонення.

"Сьогодні я є головою Державної фіскальної служби, мені не потрібно нікуди повертатися. Це мій борг і обов'язок працювати в ДФС і виконувати свої функції. Є не зовсім законне, на мою думку, рішення Кабінету міністрів, яке було прийнято з подачі міністра фінансів при специфічних обставинах. Тому сьогодні я відсторонений від виконання повноважень. Я повинен виконувати рішення Кабінету міністрів, вважаю я його законним чи ні. Думаю, скоро це рішення має бути скасовано в силу своєї незаконності", - сказав Роман Насіров.

Джерело: Обозреватель

Схожі новини