Передплата 2024 «Добрий господар»

У ЄС за закритими дверима вирішують питання про видачу Пучдемона Іспанії

  • 04.12.2017, 15:17
  • 725

Другі слухання про видачу Іспанії колишнього глави уряду Каталонії Карлеса Пучдемона та інших чотирьох екс-членів кабінету міністрів автономії відкрилися в понеділок о 9.00 за місцевим часом, повідомив російським ЗМІ представник прокуратури в Брюсселі.

"Слухання почалися, вони проходять за закритими дверима", — сказав співрозмовник агентства.

Під час першої аудієнції 17 листопада в нарадчій палаті суду прокуратура Брюсселя зажадала видати Іспанії екс-главу уряду Каталонії і чотирьох інших його колишніх членів.

В Іспанії їх звинувачують у підготовці заколоту, організації заворушень, незаконному привласненні державних коштів та неповазі влади. За іспанським законодавством, за вчинення цих злочинів передбачено покарання до 30 років ув'язнення.

Якщо суддя прийме таке рішення, Пучдемон і чотири екс-члени уряду мають право оскаржити його в суді другої інстанції, яким на прийняття рішення відводиться ще 15 днів.

Як повідомлялося, 3 листопада іспанський суд видав європейський ордер на арешт екс-глави уряду Каталонії Карлеса Пучдемона. Крім того, суд видав ордер на арешт чотирьох колишніх міністрів у складі каталонського уряду, які, як і Пучдемон, втікли в Бельгію і не з'явилися на допит на вимогу суду.

На початку листопада в Брюсселі каталонські політики-втікачі добровільно здалися бельгійським правоохоронцям і були затримані. Пізніше відсторонений від посади президент Каталонії і чотири колишніх депутата розпущеного парламенту автономії були звільнені з-під варти в Бельгії. Рішення про їх умовне звільнення прийняв судовий слідчий після восьми годин заслуховування оголошених Іспанією в розшук політиків.

Джерело: zn,ua

Схожі новини