Передплата 2024 «Добрий господар»

В Україні перейменують низку медичних професій

  • 01.12.2017, 20:55
  • 2 001

В Україні у 2018 році відбудеться перейменування низки медичних професій у відповідності з нормами Євросоюзу, повідомила прес-служба Міністерства охорони здоров’я.

Зміни назв посад будуть вноситись відповідно до міжнародної класифікації та нормативів Європейського Союзу. Так, у 2017 році до державного класифікатора професій були введені нові професійні назви робіт: «лікар внутрішньої медицини», «асистент ерготерапевта», «асистент фізичного терапевта», «парамедик», «екстрений медичний технік», «інструктор з надання догоспітальної допомоги», «інструктор з надання першої допомоги».

Фельдшери з медицини невідкладних станів зможуть перекваліфікуватись на парамедиків. Також буде змінено назву роботи «лікар-терапевт» на «лікар внутрішньої медицини», «сестра медична з лікувальної фізкультури», «сестра медична з масажу» на «асистент фізичного терапевта». Назву «інструктор з трудової терапії» та «інструктор з трудової адаптації» буде змінено на «асистент ерготерапевта».

Як повідомили у міністерстві, нововведення не призведуть до скорочення медичних працівників, а лише приведуть у відповідність до європейських стандартів назви посад та програми підготовки. Крім того, у МОЗ наголосили, що будуть створені ініціативи для існуючих працівників переходити в нові професії. При переході за працівниками буде збережено стаж, надбавки та доплати, які були напрацьовані за період роботи у сфері охорони здоров’я, запевнили у відомстві.

Джерело: Захід.нет

Схожі новини